Kerst in Queenstown

Het is een beetje vreemd als je de mensen hier ziet rondlopen met een kerstmuts op en in een T shirt en korte broek. De temperatuur is ongeveer 26 graden en het is hier hartje zomer. Queenstown loopt over van de toeristen en we konden nauwelijks een plaatsje op een camping bemachtigen. Het is hier bijzonder druk in deze tijd van het jaar. Men heeft zomervakantie en het lijkt wel dat iedereen op stap is. Wij, Nederlanders, gaan met onze caravan of tent naar een ander Europees land, maar hier zit je letterlijk op 2 eilanden. Je kunt niet zomaar even naar een ander land rijden. Vandaar die drukte. Het is wel heel mooi hier in hert zuiden van Nieuw Zeeland. De natuur is overweldigend mooi. We hebben inmiddels met ons campertje al heel wat kilomters afgelegd en ontdekken de schoonheid van het land per uur. Vanavond zijn we te gast bij een restaurantje waar Joan 18 jaar terug met haar dochter heeft gegeten met Kerst. Daarna is er nog een buitenmis met carol-singing in het oude kerkje van de stad. We willen dit niet missen omdat er tientallen nationaliteiten aan meedoen.

Het is hier nu reeds Kerstavond, want we lopen 12 uur voor op jullie tijd. Veel liefs en warmte met de Kerstdagen toegewenst vanuit een warm en mooi Queenstown

Groet van Wytze en Joan

Geen reactie's

Geef een reactie