Vertrek uit Laos.

We hebben een periode van pech en wachten achter de rug. Allereerst waren er een behoorlijk aantal ratten bezig geweest om de camper met inhoud te verwoesten. Wat kunnen die beesten er een rotzooi van maken. We hebben er een week over gedaan om alles binnenste buiten te keren en schoon te maken. Het halve camperinterieur verwijderd om alle troep eruit te krijgen. Net toen we weg wilden rijden, kregen we een melding van een motorstoring op het dashboard. Gelukkig nog in de garage. De injector, die we hier vorig jaar hadden laten repareren, had het begeven op het moment dat we naar Cambodia zouden gaan. Na een aantal testen bleek dat ook het electrisch gedeelte kapot was gegaan. Dus als een haas een nieuwe uit Nederland laten komen. Kwamen we er na 2 dagen achter dat degene die de verzending per koerier zou regelen niet in staat was geweest om het juiste adres over te schrijven. Dat heet tegenwoordig” Vette pech”. Opnieuw een injector besteld en nu ging de verzending wel goed, ware het niet dat Hemelvaartsdag alle logistiek stil ligt. Kortom een nogal problematisch gedoe om een injector hier te krijgen. Het lukte vorig week donderdag om het apparaat in ontvangst te nemen en vrijdag hebben we de zaak weer opgebouwd. We hebben afgelopen weekend een proefrit van 900 kilometer gemaakt zonder pech. Nu hopen dat het goed komt. Wel moeten we onze auto weer een beetje vertrouwen. We zijn in Vientiane ook echt uitgekeken en willen nu naar het Noorden, naar de grens met China. We moeten daar op 29 mei de grens over. Dan staat er weer een gids te wachten om ons langs de grens met Tibet te  begeleiden naar Kyrgizie. Het is hier erg warm. Momenteel rond de 38 graden, iedere dag. Dat sloopt ons en daarom verlangen we ook naar een wat hoger gelegen koelere omgeving.

Dankzij velen hebben we op onze heenreis veel geld voor ons project Tanjung Priok bijeen gehaald. Bijna alle gescreende kinderen gaan nu reeds naar school. We willen nog graag 10 kinderen helpen, die nog op de wachtlijst staan. De kosten om deze kids ook een geschoolde toekomst te geven bedragen voor hun hele schoolopleiding ongeveer 1800 euro, omdat de ouders soms ook nog een deel kunnen betalen. Kunnen/willen jullie nog een keer meedoen om dat te bereiken? Dan zijn er 90 kinderen die een toekomst hebben in dat straatarme gebied. De bankrekening is NL39RABO0313887667

Verder zijn we weer via Eurotrack te volgen. Kijk even op onze website: www.camperreisdrachtensingapore.nl voor de gegevens op de homepagina. Download die app en gebruik de gegevens die op de site staan.

Geniet van het Pinksterweekend en de groeten uit een erg warm Laos.

1Reactie
 • Étienne Dupont
  Geplaatst op 14:23h, 25 mei Beantwoorden

  Hallo !

  Ik ben de luiksman van morgen in Luang Prabang. Jouw project is ongeloflijk ! Ik hou van je gekke project. Ik heb nu geen Tijd om u blog te lezen. Maar jij begrijp toch.

  Continue to be so crazy, I love !!!!

  Ik wenst u een goede reis (zonder pech zeker)

  Étienne

Geef een reactie