Camperreis Drachten-Iran-Kazachstan-Mongolie-China-Singapore

Benodigdheden

Naast een goede onderhouden voertuig zijn er nog een paar benodigdheden van belang.

De meeste campers hebben een ruime friswatertank ter beschikking, maar tijdens deze tocht is een paar kunststof waterjerrycans van belang om in bepaalde gebieden altijd voldoende water ter beschikking te hebben.

Dat geld ook voor de dieselolie. Ook voor dieselolie zijn een paar stalen jerrycans van belang, omdat er niet overal op korte afstanden tankstations aanwezig zijn.

Verder kan men het beste een uitgebreide gereedschap set meenemen om storingen op te lossen en reparaties uit te voeren. ook een elektronisch storingsanalyse apparaat is handig om bepaalde storingen in de computer te bekijken en op te heffen.

Reserve lampen, zekeringen en minimaal 3 gasflessen behoren standaard mee te worden genomen. Een aluminium garage krik, kriksteunen, 2 reserve wielen en een torsie wielsleutel zijn onmisbaar bij mogelijk slechte, niet geasfalteerde stukken weg.

Een GPS navigatiesysteem voor het programmeren van coordinaten is belangrijk voor de navigatie. Ook kan een moderne I pad Air een oplossing bieden met het offline navigeren met behulp van het software pakketje GPS Nav

Voor de rest zijn de juiste kaarten wel erg handig, omdat een GPS systeem het kan begeven.